L’activitat, pensada per a estudiants de secundària de la localitat, comptarà amb grups de cinc centres educatius de la ciutat

Amb gairebé el doble de centres participants que l’any anterior, VISTExpress -l’apartat del Festival Internacional de Cinema de Vila-real, VIST, que apropa la producció audiovisual a la població més jove- comptarà amb alumnat de cinc centres educatius de Vila-real enfront dels tres del 2022. Així, enguany se sumen a aquesta iniciativa els col·legis Santa María, Bisbe Pont, Fundació Flors i els instituts Miralcamp i Broch i Llop. La directora de VISTExpress, Eli Trilles, explica que una de les novetats d’aquesta edició serà la realització d’un taller formatiu previ a les jornades d’enregistrament en el qual professionals audiovisuals assessoraran els joves que participen en Vist Express. Enguany, detalla Trilles, la temàtica de les creacions de l’estudiantat haurà de versar sobre els gèneres cinematogràfics. “Els xics i les xiques desenvoluparan una idea i nosaltres els ajudarem a donar-los els trets de gènere típics per a formar-los en narrativa audiovisual, llenguatge cinematogràfic, rodatge i muntatge”, apunta la màxima responsable d’aquesta activitat. En aquesta línia, s’estableixen dos dies, les vesprades del 27 i 28 de març, per a l’enregistrament d’imatges en els espais que s’establisquen durant la celebració del taller mentre que els dies 29 i 30 queden reservats a l’edició d’unes peces que es projectaran en la gala de clausura del VIST, el 31 de març.

A més, “per a no coartar la creativitat ni els recursos”, des de l’organització del festival no han limitat l’edat dels participants pel que podran ser grups des de 1r d’ESO a 2n de Batxiller. Trilles també es mostra confiada que el fet que els centres educatius hagen anat incorporant assignatures més específiques respecte a l’audiovisual en els seus currículums repercutirà de manera positiva en les propostes dels joves a l’hora d’idear els seus curtmetratges.

Bodes de plata

El Festival Internacional de Cinema de Vila-real arrancarà en una mica més de dues setmanes la seua 25 edició, la primera en la qual estrenarà el títol de certamen qualificador per als Premis Goya. Així, del 24 al 31 de març es commemoraran les bodes de plata d’aquesta cita audiovisual que tornarà a pivotar en tres eixos: l’exhibició de curtmetratges i també d’alguna pel·lícula; la formació amb activitats tant per a professionals i públic com per a centres educatius (VISTExpress) i, finalment, la dinamització del sector audiovisual provincial amb accions de networking per a potenciar les sinergies entre professionals.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad