El certamen de Vila-real se suma, per primera vegada i com a únic representant de la província, a la llista de certàmens que donen accés a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció i Millor Curtmetratge documental dels premis del cinema espanyol

VIST, el festival internacional de cinema de Vila-real, es converteix per primera vegada i com a únic representant de la província de Castelló, en certamen col·laborador i qualificador dels Premis Goya que, el 2023, assoliran la 37a edició amb una gala a Sevilla l’11 de febrer.
Així, després de conèixer-se la decisió de l’Acadèmia de Cinema espanyol, VIST donarà accés a la preselecció en dues categories: Millor Curtmetratge de Ficció i Millor Curtmetratge documental. La peça guanyadora del premi al Millor Curtmetratge en el VIST té accés de manera directa a la preselecció i la resta de propostes de la Secció Oficial aconsegueixen més facilitats per a ser una dels candidates.

“Aquesta notícia és molt important per al festival ja que ens posiciona entre un grup selecte de certàmens i ens motiva perquè VIST seguisca creixent quan ja mira a la seva 25 edició”, indica Sergi Tellols, director del certamen de Vila-real que afegeix que ara “els curts que passen pel nostre festival no sols optaran als nostres premis sinó que també podran ser preseleccionats per als Premis Goya”.

Vila-real i el món del curtmetratge
Vila-real té una àmplia relació amb el món del curtmetratge perquè el certamen, que ha anat evolucionant durant la seua trajectòria, va sorgir el 1997. El 2021, l’Associació Sal de la Fila va assumir l’organització del festival per a celebrar la 24a edició del 25 de març a l’1 d’abril de 2022 amb nova marca, dates i format.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad